Kindje bij papa op startdag basisschool De Zeeparel

Nieuwe ouders

De eerste stappen in het onderwijs? Niet enkel voor kinderen maar ook voor ouders kan dit spannend zijn.

We helpen je alvast op weg!

Lees hieronder meer over:

  • de instapdata,
  • de rondleiding op school,
  • enkele trips & tricks voor de eerste schooldag,
  • én meer informatie over zindelijkheid

 

Inschrijven kan vanaf
de eerste schooldag
van maart van het
voorafgaande
schooljaar.

Dit kan op elke school tijdens de schooluren en vanaf 15 tot en met 30 augustus in de voormiddag van 09:00 tot 12:00. De inschrijvingen van leerlingen worden chronologisch behandeld.

Enkel broers en/of zussen van reeds ingeschreven leerlingen en kinderen van een personeelslid hebben voorrang. Zij kunnen zich inschrijven vanaf
1 september voorafgaand schooljaar. De voorrang vervalt vanaf de eerste schooldag van maart en wordt de leerling in chronologische volgorde ingeschreven. 

Wat neem ik mee bij het inschrijven van mijn kind?

De inschrijving gebeurt aan de hand van het rijksregisternummer, we vragen hiervoor een officieel document mee te nemen. Dit kan een ISI+ kaart of elektronische identiteitskaart zijn maar ook een uittreksel van de geboorteakte, het trouwboekje van de ouders, bewijs van inschrijving het vreemdelingenregister of een reispas voor vreemdelingen.

 

Instapdata

Kleuters mogen pas naar school eenmaal ze de leeftijd van twee jaar en zes maand bereikt hebben. Instappen in de klas kan op één van de wettelijk opgelegde instapdata, namelijk de eerste schooldag na iedere vakantie, de eerste schooldag van februari en het Hemelvaartsweekend. Kinderen zijn leerplichtig vanaf 5 jaar (dus vanaf de derde kleuterklas).

Mail ons voor meer info

 

Rondleiding en afspraak maken

We nemen graag de tijd om onze school persoonlijk aan u voor te stellen. Maak een afspraak en kom langs voor een rondleiding. Je bent van harte welkom!

Maak een afspraak

Eerste keer naar school: tips & tricks!

De eerste schooldag, dat is altijd een speciaal moment! Zorg dat zowel jij als je kleine spruit goed voorbereid is.

Wat geef ik mee in het boekentasje?

  • Een fruit (in stukjes) voor de ochtend, fruit of een droge koek voor de namiddag. Groenten of nootjes kunnen ook altijd smaken!
  • Een herbruikbaar flesje voor water.
  • Reservekledij met de naam van je kind op.
  • Blijft je zoon/dochter slapen op school? Breng een knuffeltje, dekentje en “tuutje” mee.
  • Indien nodig geef je ook luiers mee.
Kleuter aan het spelen in basisschool De Zeeparel
Zindelijk worden is een grote stap, ongelukjes gebeuren af en toe. Wanneer uw peuter er klaar voor is, gaat de luier uit. De eerste stappen worden thuis gezet, we moedigen dit aan. Met voldoende reservekledij en met het nodige geduld helpen we uw peuter verder. Ook voor uw vragen nemen we tijd. Aan zindelijkheid werken, dat doen we samen!
Juf Liza - kinderverzorgster

 

Tot gauw?

We kijken er erg naar uit om jullie en jullie kindje(s) hartelijk te ontvangen op ons schooldomein en de school en werking aan jullie te tonen die wij hanteren bij basisschool De Zeeparel.

Warm team van basisschool De Zeeparel